Kinuskikissan suolaiset suklaakinuskikeksit
Nämä rapeat murokeksit osuvat Snickersin ystävien makuhermoon. On herkullista kinuskia, suklaakuorrutetta ja suolaisia pähkinöitä. Kinuskikreemi on helppo levittää ja se pysyy jämäkästi keksin päällä. Pähkinät voi korvata myös muilla suolaisilla snackseillä, kuten popcorneilla. Suolan, kinuskin ja suklaan yhdistelmä on lyömätön.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
-
¼ dl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 2¼ dl vehnäjauhoja
Lisäksi
-
1½ prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 130 g maitosuklaata
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl suolapähkinöitä
- 0 kg sormisuolaa
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti.
- Sekoita taikinaan vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sitten vehnäjauhot muutamassa erässä.
- Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (6 cm) kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Levitä keksien päälle kinuskikreemiä.
- Laita paloiteltu maitosuklaa ja kerma kulhoon ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi.Lusikoi suklaakuorrutetta kinuskikreemin päälle.
- Leikkaa osa suolapähkinöistä rouheeksi ja ripottele rouhetta ja kokonaisia pähkinöitä kuorrutteen pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Viimeistele sormisuolalla ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.