Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan sydänystävän rahka-bebet
Bebe-leivokset sopivat moneen tilanteeseen ja tämä versio on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää ajatellen. Täytteenä on perinteistä voikreemiä kevyempi ja nopeampi vaihtoehto mansikkarahkasta. Täyttämisen jälkeen jokainen leivos saa yksilöllisen sydänkoristelun. Tämä on käsityötä parhaimmillaan!
Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4½ dl vehnäjauhoja
Rahkatäyte
- 80 g valkosuklaata
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Sokerikuorrute
- 4 dl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.
- Voitele metalliset leivosvuoat. Myös esimerkiksi alumiiniset kertakäyttövuoat, silikonivuoat tai voidellut muffinssipellin kolot sopivat pohjien paistamiseen. Tässä on käytetty erikokoisia leivosvuokia sekä tartelettivuokia. Muotoile taikinasta tasaisia palloja ja painele ne vuokien pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokien alakulmiin ja pohjalle ohuelti, jotta muoto säilyy kuppimaisena myös paistamisen jälkeen.
- Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa 10–12 minuuttia. Pohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä.
- Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, jolloin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa auta irtoamista työntämällä cocktailtikun kärki leivospohjan ja vuoan väliin.
- Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W). Yhdistä suklaasula ja mansikkarahka keskenään vatkaimella sekoittaen. Levitä täytettä lusikan avulla pohjan päälle sen verran, että pinnalle mahtuu vielä sokerikuorrute. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
- Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Mehun määrä on kuorrutteessa noin 0,5 dl + 1 rkl. Se on arvio, sillä muutamalla tipallakin on vaikutusta rakenteeseen. Kuorrute on sopivaa, kun se levittyy tasaisesti, mutta ei ole läpikuultavaa. Värjää kuorrute elintarvikevärillä hempeän vaaleanpunaiseksi (jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria). Erota pieni määrä (n. ½ dl) kuorrutetta ja värjää se tummanpunaiseksi.
- Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Tiputa samantien päälle pisara tummaa kuorrutetta. Vedä cocktailtikun kärjellä tipan läpi, jotta se venyy sydämeksi. Tasoita heiluttamalla leivosta. Voit tehdä myös useita pieniä sydämiä. Jos kuorrute alkaa muuttua paksummaksi työskentelyn aikana, voit ohentaa sitä muutamalla tipalla nestettä. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
367 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
49,6 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.