Kinuskikissan toffeemutakakku
Mutakakku, joka muistuttaa yhtä isoa fudgekaramellia. Mutakakkujen suosio perustuu maun lisäksi leipomisen helppouteen ja tämä versio syntyykin ihan muutamalla raaka-aineella. Kinuskikreemin ansiosta täyte jähmettyy ilman kananmunaa ja kypsyy sileäpintaiseksi ja tasaisen mutaiseksi. Pinnalla olevat suolahippuset tuovat mukavasti kontrastia makeuteen.

Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä
-
3½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pursotukset
- 1¼ dl
- 1¼ tl sokeria
Pinnalle
- sormisuolaa
Taikina
- 100 g Valio voita
- ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä
- 3½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
Pursotukset
- 1¼ dl Valio vispikermaa, tai kuohukermaa
- 1¼ tl sokeria
Pinnalle
- sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Sulata voi kattilassa. Lisää halutessasi suola.
- Sekoita voisulaan ensin jauhoja ja kinuskikreemiä. Kun seos muuttuu paksuksi ja tahnamaiseksi taikinaksi, jatka lisäämällä vuorotellen kermaa, jauhoja ja kreemiä. Käytä sekoittamiseen käsivispilää tai teräskattilan kanssa myös sähkövatkaimella sekoittaminen onnistuu.
- Levitä taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Rakenteen kuuluu jäädä hieman taikinaiseksi. Mutakakun voi tarjoilla samantien. Jos haluat pursottaa kermavaahdon pinnalle, anna kakun ensin jäähtyä
Viimeistely
- Vatkaa kerma ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.
- Pursota ruusukkeita jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele päälle sormisuolaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
24,5 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.