Kinuskikissan toffeemutakakku
Mutakakku, joka muistuttaa yhtä isoa fudgekaramellia. Mutakakkujen suosio perustuu maun lisäksi leipomisen helppouteen ja tämä versio syntyykin ihan muutamalla raaka-aineella. Kinuskikreemin ansiosta täyte jähmettyy ilman kananmunaa ja kypsyy sileäpintaiseksi ja tasaisen mutaiseksi. Pinnalla olevat suolahippuset tuovat mukavasti kontrastia makeuteen.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
-
2 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
-
3½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pursotukset
- 1¼ dl
- 1¼ tl sokeria
Pinnalle
- 0 kg sormisuolaa
Ohje
Taikina
- Sulata voi kattilassa. Lisää halutessasi suola.
- Sekoita voisulaan ensin jauhoja ja kinuskikreemiä. Kun seos muuttuu paksuksi ja tahnamaiseksi taikinaksi, jatka lisäämällä vuorotellen kermaa, jauhoja ja kreemiä. Käytä sekoittamiseen käsivispilää tai teräskattilan kanssa myös sähkövatkaimella sekoittaminen onnistuu.
- Levitä taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Rakenteen kuuluu jäädä hieman taikinaiseksi. Mutakakun voi tarjoilla samantien. Jos haluat pursottaa kermavaahdon pinnalle, anna kakun ensin jäähtyä
Viimeistely
- Vatkaa kerma ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla.
- Pursota ruusukkeita jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele päälle sormisuolaa.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.