Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuskipitko

Leivo pullapitko vaihteeksi kinuskitäytteellä. Rullaa kinuskitäyte korvapuustien tyyliin taikinan sisään , leikkaa rulla kahtia ja kieputtele pitkoksi.

Kinuskipitko
Kinuskipitko

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • ripaus sormisuolaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Levitä kreemi levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla tai veitsellä keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
  5. Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä 10 min..
  6. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan pekaanipähkinöitä ja sormisuolaa.
  7. Paista pitko uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 287 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 43,7 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search