Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuskiset Aleksanterinleivokset

Klassiset Aleksanterinleivokset valmistuvat helposti myös erilaisista täytteistä ja kuorrutuksista. Tässä leivoksessa on täytteenä makeaa kinuskia ja pinnalla kahvinmakuinen kuorrute.

Kinuskiset Aleksanterinleivokset
Kinuskiset Aleksanterinleivokset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 keltuainen tai pieni kokonainen muna

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Vaalea kuorrutus

  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl vahvaa kahvia
  • 1½ rkl vettä

Ohje

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen tai pieni muna. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi kahden leivinpaperiarkin välissä. Siirrä pellille. Jätä leivinpaperi alle, mutta ota päällimmäinen paperi pois.
  3. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes levy on kypsä ja saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa levy kahtia.
  4. Irrota pohjalevyt leivinpaperista vetämällä niiden alta ohuella teräslastalla. Levitä toisen levyn pintaan kreemi. Nosta toinen levy päälle lastan avulla.
  5. Valmista kuorrutus. Lisää vesi ja kahvi vähitellen tomusokerin joukkoon sekoita tasaiseksi ja sopivan notkeaksi seokseksi.
  6. Levitä kuorrutus leivoslevyn pintaan kuumaan veteen kastetulla lastalla tai paletilla.
  7. Leivos leikkautuu helpommin siisteiksi paloiksi, kun torttu on saanut vetäytyä / tasoittua muutaman tunnin. Tasoita reunat. Leikkaa paloiksi (n. 4 x 8 cm). Pyyhi veitsi talouspaperilla puhtaaksi jokaisen leikkuun jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 395 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 57 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search