Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
torttua
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g voitaikinalevyjä
-
½ prk (à 200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
½ prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Voiteluun ja viimeistelyyn
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Ota voitaikinalevyt sulamaan. (Taikinalevyjä on pakkauksessa valmistajasta riippuen neljä tai viisi kappaletta.) Leikkaa levyt kahteen osaan.
- Huom. Vielä hieman kohmeisten levyjen käsittely on helpompaa kuin täysin sulaneiden, etenkin kukkatorttuja tehtäessä.
Tähtitortut
- Tee viillot joko kulmittain suoraan neliöiden kärjestä (teräväkärkiset tähdet) tai hieman kulmien alapuolilta (tylppäkärkiset tähdet). Nosta joka toinen terävä kulma keskelle ja paina kevyesti.
- Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
Kukkatorttu
- Leikkaa tortun kulmiin suorakulma n. 0,5 cm reunan sisäpuolelle. Taita kulmareunat tortun keskelle.
- Voitele tortut munalla. Lusikoi tai pursota kreemi tortun päälle.
Neliötorttu
- Voitele neliön mallinen torttulevy. Pursota tai lusikoi kreemisilmä taikinaruudun keskelle.
Paistaminen ja viimeistely
- Paista tortut uunin keskiosassa 225 asteessa, 10 - 15 min, tortun mallista riippuen.
- Jos haluat torttuihin tomusokeriviimeistelyn, sirota se vasta täysin jäähtyneiden torttujen päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
372 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
33 g
Rasva
24,7 g
Tyydyttynyt rasva
13,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.