Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kipparin helppo kaalipata

Kaalipata on helppoa ja edullista ruokaa, ja sitä voi tehdä kerralla enemmän seuraavaksikin päiväksi tai vaikka pakastettavaksi.

Kipparin helppo kaalipata
Kipparin helppo kaalipata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2  sipulia tai nippu kesäsipulia
  • 2-3  (350 g) porkkanaa
  • 1 kg varhaiskaalia
  • 1 liha-juuresliemikuutio
  • 1-2 dl vettä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari® tai Kolme juustoa
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg tuoretta oreganoa tai persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää. Varhaiskaalin kypsymisaika on n. 15 min.
  2. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.
  3. Tarjoa ruisleivän ja maidon kera.

Vinkki

Voit käyttää ruokaan myös talvikaalia, mutta sen kypsymisaika on pidempi. Hauduta syksyn ja talven kaalista tehtyä pataa 40 - 60 min. Lisää ruokakerma vasta haudutuksen loppupuolella. Kypsymisaikaan vaikuttaa myös kaalin suikalekoko. Tarkista maku ja kypsyys ennen tarjoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tuoretta oreganoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search