Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirsikka-tos­cakakku

Herkullinen kirsikkakakku kuorrutetaan rapealla mantelitoscalla. Kakku on parhaimmillaan, kun sen maut ovat saaneet tasaantua yön yli.

Kirsikka-toscakakku
Kirsikka-toscakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • 2 dl hapankirsikoita (säilyke)
  • ½ dl kirsikkalikööriä

Toscakuorrutus

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2¼ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g Valio voita sulatettuna
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
  • 2 dl hapankirsikoita (säilyke)
  • ½ dl kirsikkalikööriä

Toscakuorrutus

  • 50 g Valio voita
  • 2¼ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Leivinpaperoi tai voitele ja korppujauhota minimissään 1,5 l leipävuoka (esim. vuoan koko 27 x 11 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, rahka ja voisula kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi hapankirsikat. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 30 min.
  4. Mittaa toscakuorrutuksen aineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
  5. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Vinkki

Toscakakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 35,8 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1