Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja ristikko
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 650 g kirsikkaa
-
2 dl
Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehuaValio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
Voit kokeilla myös:- 2 dl Valio Hehku juomaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
Viimeistelyyn
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
- Pese kirsikat, puolita ja poista kivet. Kiehauta 1 ½ dl mehusta ja kirsikat kattilassa. Sekoita loppu mehu ja tärkkelys ja kaada samalla sekoitellen kattilaan. Anna kiehua muutama min. Tarkista makeus, jos kirsikat ovat happamia, voi sokerilisäys olla tarpeen. Anna täytteen jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.
- Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Levitä päälle kirsikkatäyte.
- Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat piirakan päällä ristikoksi. Siisti reunat. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min, kunnes piirakka on kauniin ruskea.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Viimeistele pinta tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 220 kcalProteiini 3,1 gHiilihydraatti 26,1 gRasva 11,2 gTyydyttynyt rasva 6,3 gRavintokuitu 1,3 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.