Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kirsikkapulla

Kirsikkapulla tehdään paisto- tai leipävuokaan asettelemalla pikkupullia ja täytettä vuokaan. Tuloksena on näyttävä ja maukas pullapitko.

Kirsikkapulla
Kirsikkapulla

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 5 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
    Voit kokeilla myös:

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Täyte

  • 0 kg mantelilastuja
  • 0 kg säilykekirsikoita
  • 0 kg rusinoita

Pinnalle

  • 0 kg raesokeria
  • 0 kg mantelilastuja

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta normaalia pikkupullia hiukan pienempiä pullia.
  4. Asettele pullat pitkänomaisen paistovuoan (esim. pahvinen Bruno tai voideltu, pinnoitettu vuoka) pohjalle kahteen riviin. Täytä pullarivien väli vielä pienemmillä pullilla. Lisää voinokareita, mantelilastuja, lohkottuja kirsikoita ja rusinoita.
  5. Leivo täytteen päälle ohut palmikko. Anna kohota.
  6. Voitele munalla. Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  8. Annoksesta tulee 3 pitkulaista vuokapullaa. Paista mahdollinen ylimääräinen taikina pikkupulliksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 46,9 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
  • säilykekirsikoita
  • rusinoita
  • raesokeria
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search