Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kisakatsomon ruisporilainen

Nakkikioskien klassikko "porilainen" on paksulla makkarasiivulla täytetty leipä. Ruisporilaisessa on paahtoleipä vaihdettu rukiisempaan versioon ja maistuu varmasti monelle vaaleaa leipää paremminkin. Lämmin, täytetty annosleipä valmistuu kätevästi paistinpannulla.

Kisakatsomon ruisporilainen
Kisakatsomon ruisporilainen

Ainesosat

ruisporilainen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 ruisleipänen esim. Ruispala
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 50 g sipulitee- tai lauantaimakkaraa, tanko
  • 4
    Valio Oltermanni® viipaletta
    Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
    Valio Oltermanni® e300 g viipale
  • 2-3  suola- tai maustekurkkuviipaletta
  • 1 rkl
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 0 kg sipulia viipaleina
  • 0 kg sinappia ja ketsuppia

Ohje

  1. Avaa ruisleipänen. Voitele halkaisupinnat Oivariini rasvalla.
  2. Leikkaa makkaratangosta 1 - 2 n. puolen cm:n paksuista siivua.
  3. Laita leipäpalat rasvapuoli alaspäin paistinpannulle. Laita pannulle myös makkarasiivut.
  4. Kun leivät ovat kuumentuneet, käännä leivät ja laita leipäpaloille juustoviipaleet. Käännä samalla makkarat.
  5. Kun juusto on hieman sulanut, täytä leipä. Laita porilainen esim. kahvinsuodatinpaperista tehtyyn paperitaskuun. Kiedo talouspaperi tai servetti ympärille. Nauti heti.

Vinkki

Jos valmistat porilaisia isomman määrän, valmista leivät uunissa 225 asteessa (voitele rasvalla ja päällystä juustolla) ja ruskista makkarasiivut pannulla. Täytä muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal
Proteiini 11,2 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 20,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sipulia
  • sinappia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search