Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ prk (à 300 g) luumumarmeladia
- 2 (350 g) vihreää omenaa
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:- 2 dl Valio vispikermaa
- 1½ rkl sitruunamehua
Kakun kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg jauhettua kanelia
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
- Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.
TÄYTE
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
- Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
- Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
- Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
- Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
- Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 196 kcalProteiini 4 gHiilihydraatti 21,9 gRasva 10 gTyydyttynyt rasva 5,6 gRavintokuitu 0,8 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- jauhettua kanelia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.