
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ prk (à 300 g) luumumarmeladia
- 2 (350 g) vihreää omenaa
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:-
2 dl Valio vispikermaa
-
- 1½ rkl sitruunamehua
Kakun kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- jauhettua kanelia
- tomusokeria
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 liivatelehteä
- ½ dl Valio maitoa
- 1½ prk (à 300 g) luumumarmeladia
- 2 (350 g) vihreää omenaa
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1½ rkl sitruunamehua
Kakun kuorrutus
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- jauhettua kanelia
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon, sekoita kevyesti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle koko pellin alueelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla ja kanelilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
- Leikkaa kakkulevy pystysuunnassa 5 osaan, palojen leveydet n. 13 cm, 10 cm, 7 cm, 4 cm ja 2 cm.
TÄYTE
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kostuta kakkupalat maidolla. Levitä päälle luumumarmeladi.
- Kuori ja raasta omenat karkealla raastinterällä. Yhdistä raaste ja rahka kulhossa.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivatteet.
- Valuta liivateseos rahka-omenaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.
- Levitä täyte neljälle isoimmalle kakkupalalle (pienin jää ilman).
- Kokoa kakku nostamalla kahdella lastalla kakkupalat päällekkäin isoimmasta pienimpään. Laita pienin kakkupala marmeladipuoli alaspäin.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Päällystä kakku aaltoilevasti vaahdotetulla kermalla. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.
- Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
196 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
21,9 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.