Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Korean corn dog

Corn dogit eli maissinakit ovat suosittua uppopaistettua katuruokaa. Maissijauhotaikinan sijaan rapeissa korean hot dogeissa makeahkon frittitaikinan pinta leivitetään pankojauhoilla ja maissilastuilla.

Korean corn dog
Korean corn dog

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 nakkeja

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2½ dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 1 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 dl pankojauhoja
  • 1 dl maissilastuja, rouheasti hienonnettuna

Gochujangdippi

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1-2 rkl gochujang - maustetahnaa
  • ½ lime
  • ¼ tl suolaa

Pinnalle

  • 0 kg kevätsipulia, hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Ohje

  1. Kuivaa nakkien pinta talouspaperilla.
  2. Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, piimä ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa 175-asteiseksi. Tarkkaile öljyn lämpötilaa. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Jos öljy syttyy palamaan, tulee kattila peittää kannella ja siirtää pois kuumalta levyltä. Öljyn joukkoon ei saa koskaan laittaa vettä!
  4. Kaada taikina korkeaan kapeaan astiaan tai lasiin, jossa nakkeja on helppo kastaa taikinaan. Yhdistä pankojauhot ja maissilastut syvällä lautasella. Puolita puiset varrastikut.
  5. Työnnä varrastikku nakkien sisään. Kasta nakit yksi kerrallaan taikinaan. Pyörittele nakkia taikinassa tikusta kiinni pitäen, kunnes taikina peittää koko nakin. Pyöräytä nakit sen jälkeen pankojauhoseoksessa.
  6. Uppopaista vartaita muutama varras kerrallaan 3-4 minuuttia välillä käännellen, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Nosta valmiit vartaat talouspaperin päälle hetkeksi.
  7. Yhdistä dipin ainekset kulhossa. Tarjoa vartaat dipin kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi kevätsipulia.

Vinkki

Voit myös tarjota vartaat ilman dippiä ketsupin, sinapin ja majoneesin kanssa. Kokeile vartaissa myös juustoa. Pujota vartaaseen puolikas nakki saman paksuinen pala juustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 497 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 13,4 g
Rasva 47,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kevätsipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search