Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.43
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 12 nakkeja
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
-
2½ dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 1 rkl rypsiöljyä
Pinnalle
- 2 dl pankojauhoja
- 1 dl maissilastuja, rouheasti hienonnettuna
Gochujangdippi
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1-2 rkl gochujang - maustetahnaa
- ½ lime
- ¼ tl suolaa
Pinnalle
- 0 kg kevätsipulia, hienonnettuna
Lisäksi
- 1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
Jaa resepti
Ohje
- Kuivaa nakkien pinta talouspaperilla.
- Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, piimä ja rypsiöljy, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa 175-asteiseksi. Tarkkaile öljyn lämpötilaa. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Jos öljy syttyy palamaan, tulee kattila peittää kannella ja siirtää pois kuumalta levyltä. Öljyn joukkoon ei saa koskaan laittaa vettä!
- Kaada taikina korkeaan kapeaan astiaan tai lasiin, jossa nakkeja on helppo kastaa taikinaan. Yhdistä pankojauhot ja maissilastut syvällä lautasella. Puolita puiset varrastikut.
- Työnnä varrastikku nakkien sisään. Kasta nakit yksi kerrallaan taikinaan. Pyörittele nakkia taikinassa tikusta kiinni pitäen, kunnes taikina peittää koko nakin. Pyöräytä nakit sen jälkeen pankojauhoseoksessa.
- Uppopaista vartaita muutama varras kerrallaan 3-4 minuuttia välillä käännellen, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Nosta valmiit vartaat talouspaperin päälle hetkeksi.
- Yhdistä dipin ainekset kulhossa. Tarjoa vartaat dipin kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi kevätsipulia.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
497 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
13,4 g
Rasva
47,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kevätsipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.