Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Korvapuusti-juustokakku

Ihanan helppo hittikakku! Tee syksyn ja joulun makuinen kakku tai kesän raikas unelmainen juustokakku. Kaupan korvapuusti-raakapakasteista teet sekä kakkupohjan, että näyttävän kakkureunan mehevälle ja kuohkealle täytteelle. Tätä kakkua ei kannata missata!

Korvapuusti-juustokakku
Korvapuusti-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Korvapuustipohja

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (560 g) korvapuustia, raakapakaste

Täyte

Päälle

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ prk (á 200 g)
    Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffee
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 150 g tuoreita luumuja tai kirsikoita
  • 0 kg jauhettua kanelia
  • 0 kg kakunkoristeita, esim. suklaakoristeet

Ohje

  1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ø 23 cm Oivariini rasvalla.
  2. Leikkaa kohmeiset pakastekorvapuustit 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Levitä korvapuustiviipaleita vuoan pohjalle, jättäen 8 viipaletta sivuun. Kun puustiviipaleet ovat pääosin sulaneet, painele ne käsin vuoan pohjalle levyksi. Paina loput kahdeksan viipaletta vuoan reunoille. Sivele marmeladi/hillo pohjalle.
  4. Erottele munat kahteen kulhoon. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaisten joukkoon rahkat ja siivilöity perunajauho. Yhdistä vaahto ja rahka.
  5. Kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 150 asteessa 1 h. Suojaa kakun pinta paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, että pinta ei tummu.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai väh. 2 h.

Mansikkainen korvapuusti-juustokakku

  1. Käytä hillona mansikka- tai marjahilloa ja täytteenä 2 prk Valio maustettua rahkaa vaniljaa sekä ½ prk Valio maustettua rahkaa sitruunaa. Pinnalle kerman kanssa vastaavasti ½ prk sitruunarahkaa. Koristele mansikoilla.

Päälle

  1. Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi. Asettele kakulle hedelmät ja muut koristeet. Koristele pursotuksin. Viimeistele siivilöidyllä kanelilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 27,1 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
  • kakunkoristeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search