![Korvapuusti-juustokakku](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/04/41421-korvapuusti-juustokakku-800x534.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni150°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Korvapuustipohja
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 pussi (560 g) korvapuustia, raakapakaste
Täyte
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sokeria
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl perunajauhoja
- 1 dl luumumarmeladia tai kirsikkahilloa
Päälle
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g tuoreita luumuja tai kirsikoita
- jauhettua kanelia
- kakunkoristeita, esim. suklaakoristeet
Korvapuustipohja
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 pussi (560 g) korvapuustia, raakapakaste
Täyte
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sokeria
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
- ½ prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 dl luumumarmeladia tai kirsikkahilloa
Päälle
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- ½ prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 150 g tuoreita luumuja tai kirsikoita
- jauhettua kanelia
- kakunkoristeita, esim. suklaakoristeet
Jaa resepti
Ohje
- Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ø 23 cm Oivariini rasvalla.
- Leikkaa kohmeiset pakastekorvapuustit 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Levitä korvapuustiviipaleita vuoan pohjalle, jättäen 8 viipaletta sivuun. Kun puustiviipaleet ovat pääosin sulaneet, painele ne käsin vuoan pohjalle levyksi. Paina loput kahdeksan viipaletta vuoan reunoille. Sivele marmeladi/hillo pohjalle.
- Erottele munat kahteen kulhoon. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaisten joukkoon rahkat ja siivilöity perunajauho. Yhdistä vaahto ja rahka.
- Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 150 asteessa 1 h. Suojaa kakun pinta paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, että pinta ei tummu.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai väh. 2 h.
Mansikkainen korvapuusti-juustokakku
- Käytä hillona mansikka- tai marjahilloa ja täytteenä 2 prk Valio maustettua rahkaa vaniljaa sekä ½ prk Valio maustettua rahkaa sitruunaa. Pinnalle kerman kanssa vastaavasti ½ prk sitruunarahkaa. Koristele mansikoilla.
Päälle
- Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi. Asettele kakulle hedelmät ja muut koristeet. Koristele pursotuksin. Viimeistele siivilöidyllä kanelilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
27,1 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua kanelia
- kakunkoristeita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.