Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Korvapuusti-mustikkapiirakka

Yhdistä kaksi leivonnaissuosikkia: herkulliset korvapuustit ja mustikkapiirakka. Valmiilla raakapakasteilla saat tuossa tuokiossa ihanan pullapohjan piirakalle ja samalla korvapuustin makumaailman mehevälle mustikkatäytteelle.

Korvapuusti-mustikkapiirakka
Korvapuusti-mustikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (560 g/8 ) korvapuustia, laktoositon raakapakaste
  • n. 5 dl (300 g) mustikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Voitele n. 25 ø cm piirakkavuoka Oivariini rasvalla.
  2. Leikkaa sulaneet korvapuustit pituussuunnassa kahtia.
  3. Litistä korvapuustiviipaleet toisiinsa kiinni vuoan reunoille ja pohjalle. Jätä pohja kohoamaan lämpimään, siksi aikaa, kun valmistat täytteet.
  4. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja perunajauho. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiehahtaa. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
  5. Yhdistä kreemi, jogurtti ja sitruunamehu. Levitä piirakkapohjalle.
  6. Lusikoi mustikkatäyte tasaisesti päälle.
  7. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20-25 min, kunnes kypsä.
  8. Vinkki! Voitele halutessasi piirakan reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 35,2 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search