Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Korvapuus­tipelti

Korvapuustipellissä klassikkoleivonnaisen tuttu maku saa uuden muodon! Mehevien kierrepullien maussa yhdistyvät perinteinen kanelitäyte ja paahteinen toscakuorrutus.

Korvapuustipelti
Korvapuustipelti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1½ tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kanelitäyte

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl jauhettua kanelia

Toscakuorrutus

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 1 kananmuna voiteluun
  • 5 dl Valio täysmaitoa
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1½ tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g Valio normaalisuolaista voita

Kanelitäyte

  • 150 g Valio normaalisuolaista voita
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl jauhettua kanelia

Toscakuorrutus

  • 50 g Valio normaalisuolaista voita
  • 1½ dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl Valio täysmaitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 1 kananmuna voiteluun

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
  3. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 45 x 60 cm). Levitä täyte pinnalle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 20 osaan.
  4. Vuoraa uunipannu (noin 38 x 46 cm) leivinpaperilla. Aseta palat tasaisin välein pellille leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  5. Pullien kohotessa tee toscakuorrutus. Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.
  6. Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lusikoi kuorrutus kasoiksi pullien päälle. Paista vielä noin 7-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja pullat ovat kypsiä.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 353 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 46,2 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1