Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1½ tl suolaa
- 14 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kanelitäyte
-
150 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl fariinisokeria
- 2 rkl jauhettua kanelia
Toscakuorrutus
-
50 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
-
2 rkl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi
- 1 kananmuna voiteluun
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 45 x 60 cm). Levitä täyte pinnalle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 20 osaan.
- Vuoraa uunipannu (noin 38 x 46 cm) leivinpaperilla. Aseta palat tasaisin välein pellille leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Pullien kohotessa tee toscakuorrutus. Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.
- Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja lusikoi kuorrutus kasoiksi pullien päälle. Paista vielä noin 7-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja pullat ovat kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
353 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
46,2 g
Rasva
15,3 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.