Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 2 tlk (à 200/110 g) keitettyjä, säilöttyjä korvasieniä
- 1 (200 g) iso sipuli
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 kananmunaa
- 1 tl kirveliä
- ¼ tl suolaa
- ½ dl tuoretta persiljaa
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa monitoimikoneen kulhoon kuivat aineet. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmä, kuutioitu voi. Anna koneen käydä, kunnes seoksesta tulee murumaista. Lisää vesi. Anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
- Taputtele taikina jauhotetulla kädellä heti sen valmistuttua piirasvuoan (Ø n. 29 cm) pohjalle ja reunoille.
- Huuhdo keitetyt sienet siivilässä. Purista kaikki vesi pois. Hienonna sienet. (Sieniä tarvitaan n. 2 dl).
- Kuullota hienonnettu sipuli Oivariinissa. Lisää sienet, paista hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä seosta hiukan.
- Lisää sienten joukkoon kerma, smetana, munat, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan.
- Paista 200 asteessa 25 - 30 min uunin alimmalla paistotasolla.
- Tarjoa kahvipöydässä tai raikkaan salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
209 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.