Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
36 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1½ tl kardemummaa
- 7½ dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Väliin
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
½-1 tl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Sokeriseos pinnalle
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää muna, sokeri ja mausteet, sekoita.
- Alusta jauhot vähitellen joukkoon ja lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa hyvin.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 65 x 35 cm:n suuruiseksi levyksi. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Notkista vielä tilkkasella maitoa. Levitä vaniljavoi ohuelti kauttaaltaan taikinalevylle.
- Käännä taikinalevy kaksin kerroin. Tee taikinapyörällä n. 2 cm:n paksuisia suikaleita ja käännä ne kierteiseksi pyörittämillä suikaleen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Pyöräytä löyhästi kerälle ja piilota päät pullan alle.
- Kohota liinan alla 20 - 25 min.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 16 - 17 min kunnes vaaleanruskeita.
- Voitele kuumat pullat pullasudilla voisulalla ja pyöräytä ne heti sokeriseoksessa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
355 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
47,2 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.