Siirry sisältöön

Kuha, jalapeno-jo­gurt­ti­kastike ja rapea sipuli

Yhdeksännen jakson painetehtävässä kokattiin jogurtista. Taija valmisti herkullisen annoksen kuhasta. Kuhan rinnalle lautaselle pääsivät jalapeno-jogurttikastike sekä rapeaksi friteerattu sipuli. Valio Keittiön on MasterChef Suomi 2025 -ohjelman yhteistyökumppani.

Kuha, jalapeno-jogurttikastike ja rapea sipuli
Kuha, jalapeno-jogurttikastike ja rapea sipuli

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kuha

  • kuhaa
  • suolaa

Jalapeno-jo­gurt­ti­kastike

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl etikkaa
  • Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 jalapenoa
  • valkosipulin kynttä
  • ½ sipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • suolaa

Friteerattu sipuli

  • 1 sipuli
  • 1 l rypsiöljyä

Kuha

  • kuhaa
  • suolaa

Jalapeno-jo­gurt­ti­kastike

  • 1 kananmuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl etikkaa
  • Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
  • 2 jalapenoa
  • valkosipulin kynttä
  • ½ sipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • suolaa

Friteerattu sipuli

  • 1 sipuli
  • 1 l rypsiöljyä

Ohje

Kuha

  1. Fileoi kuha ja poista nahka. Suolaa fileet ja kypsennä 170-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö 60 astetta. Tohota pinta kauniin ruskeaksi.

Jalapeno-jo­gurt­ti­kastike

  1. Tee majoneesi. Laita kokonainen kananmuna korkeaan astiaan, lisää öljy, sitruunanmehu ja etikka. Surauta majoneesi valmiiksi sauvasekoittimella.
  2. Paahda jalapenot, valkosipulit ja puolikas sipuli pannulla, jossa on noin 1 dl öljyä. Varo etteivät pala. Ota kasvikset pannulta, poista toisesta jalapenosta siemenet, laita korkeaan astiaan ja kaada pannulta öljy mukaan. Surauta sauvasekoittimella sekaisin, lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja.
  3. Sekoita 4 dl turkkilaista jogurttia ja 3 rkl majoneesia. Mausta paahdetulla kasvissoseella ja suolalla.

Friteerattu sipuli

  1. Kuori ja suikaloi sipuli. Lämmitä öljy 180-asteiseksi ja friteeraa sipuli rapeaksi. Kokoa annos.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 749 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 0,3 g
Rasva 84,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1