Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuha Walewska

Kuohkeaa perunaa, kanttarellikastiketta ja kaiken kruununa kuha. Makunautintoa koko vuoan täydeltä, sanoi jo marsalkka Mannerheim aikoinaan.

Kuha Walewska
Kuha Walewska

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä

Kantarelli­kastike

  • 1 sipuli
  • 500 g (8 dl) kantarelleja
  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • kalan kypsennysliemi

Duchesse-peruna

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 keltuaista
  • 1 kg nahattomia, ruodottomia kuhafileitä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä

Kantarelli­kastike

  • 1 sipuli
  • 500 g (8 dl) kantarelleja
  • 25 g Valio voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • kalan kypsennysliemi

Duchesse-peruna

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g Valio voita
  • 2 keltuaista

Ohje

  1. Aseta kuhafileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada päälle valkoviini .
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min.

Kantarelli­kastike

  1. Hienonna sipuli ja paloittele kantarellit. Kuullota korkeareunaisessa pannussa tai paistokasarissa voissa.
  2. Mausta suolalla.
  3. Lisää kerma ja jäljelle jäänyt kypsennysliemi. Hauduta kastiketta keskilämmöllä n. 20 min, kunnes se paksunee.

Duchesse-peruna

  1. Valmista perunasose: Keitä kuorittuja ja paloiteltuja perunoita vähässä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta ylimääräinen vesi ja soseuta perunasurvimella. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset. Survo tasaiseksi. Laita massa pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Annoksen kokoaminen

  1. Lisää kuhafileiden päälle kantarellikastike.
  2. Pursota reunoille duchesse-peruna.
  3. Kuorruta uunissa grillivastusten alla n. 5 min tai kunnes annokseen on syntynyt kaunis paistopinta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 11,8 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1