Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kukkaviinerit

Sitruunaiset kukkaviinerit sopivat tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlaan. Voit valmistaa viinerit myös lehti- tai torttutaikinasta. Myös täytteen makua on helppo muokata mieleiseksi kokeilemalla eri kreemimakuja tai paistonkestäviä marmeladeja.

Kukkaviinerit
Kukkaviinerit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 voitaikinalevyä, sulatettuna
  • 1 prk (200 g)
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön sitruunakreemi 200 g laktoositon

Lisäksi

  • 1 kananmuna, voiteluun
  • tomusokeria
  • 5 voitaikinalevyä, sulatettuna
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön sitruunakreemiä

Lisäksi

  • 1 kananmuna, voiteluun
  • tomusokeria

Ohje

  1. Puolita voitaikinalevyt.
  2. Lisää noin 1/2 rkl vaniljakreemiä torttutaikinaneliön keskelle. Nosta neliön reunat ja sulje täyte taikinan sisään nyytiksi. Aseta nyytti leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin.
  3. Leikkaa nyytti kahdeksaksi sakaraksi saksilla.
  4. Käännä joka toinen sakara vastakkaiseen suuntaan siten, että leikkuupinta tulee ylöspäin.
  5. Paina sormella syvennys tortun keskelle ja lisää keskelle noin 1/2 rkl sitruunakreemiä.
  6. Voitele tortut kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 309 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 33 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1