
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl (100 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Kostutus ja koristelu
-
1½ dl
Valio mustikkakeittoaValio mustikkakeitto valmistetaan perinteisellä reseptillä metsämustikoista. Nauti välipalaksi kylmänä tai lämmitettynä. Valio marjakeitot maistuvat sellaisenaan,…
Voit kokeilla myös:-
1½ dl Valio vadelmakeittoa
-
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl vaniljasokeria
- tuoreita marjoja
- 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 dl (100 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Kostutus ja koristelu
- 1½ dl Valio mustikkakeittoa
- 1-2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatar
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin, kuinka pokekakku valmistuu:' https://youtu.be/F0Bh1XSSLqY
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 20 - 21 cm reunojen ja pohjan väliin tai voitele vuoka.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kermaviilli. Sekoita. Nostele joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Pistele kakkuun koloja (esim. Ø 1 cm kauhan varrella tai veitsen kannalla). Valuta kakun pinnalle, erityisesti koloihin marjakeittoa. Tasoita pintaa tarvittaessa ja kopauta vuokaa työpöytää vasten, jotta keitto valuu kunnolla koloihin.
- Anna tekeytyä vähintään 1 h ajan. Irrota vuoan reunat.
- Levitä rahka kauttaaltaan kakulle. Koristele kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
VINKIT
- Kakun valmistus onnistuu myös uunivuoassa esim. 20 x 25 cm, jolloin täytetyn kakun voi nauttia piirakan tapaan.
-
Tee kostutusliemi hieman sakeammaksi: Sekoita 1 dl marjakeittoa ja ½ dl sileää hilloa ja valuta se kakkuun.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita marjoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.