Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl (100 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Kostutus ja koristelu
-
1½ dl
Valio mustikkakeittoaValio mustikkakeitto valmistetaan perinteisellä reseptillä metsämustikoista. Nauti välipalaksi kylmänä tai lämmitettynä. Valio marjakeitot maistuvat sellaisenaan,…
Voit kokeilla myös:- 1½ dl Valio vadelmakeittoa
- 1-2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl vaniljasokeria
- 0 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin, kuinka pokekakku valmistuu:' https://youtu.be/F0Bh1XSSLqY
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan Ø 20 - 21 cm reunojen ja pohjan väliin tai voitele vuoka.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kermaviilli. Sekoita. Nostele joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Pistele kakkuun koloja (esim. Ø 1 cm kauhan varrella tai veitsen kannalla). Valuta kakun pinnalle, erityisesti koloihin marjakeittoa. Tasoita pintaa tarvittaessa ja kopauta vuokaa työpöytää vasten, jotta keitto valuu kunnolla koloihin.
- Anna tekeytyä vähintään 1 h ajan. Irrota vuoan reunat.
- Levitä rahka kauttaaltaan kakulle. Koristele kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja marjoilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
VINKIT
- Kakun valmistus onnistuu myös uunivuoassa esim. 20 x 25 cm, jolloin täytetyn kakun voi nauttia piirakan tapaan.
-
Tee kostutusliemi hieman sakeammaksi: Sekoita 1 dl marjakeittoa ja ½ dl sileää hilloa ja valuta se kakkuun.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 274 kcalProteiini 4,6 gHiilihydraatti 27,2 gRasva 16,2 gTyydyttynyt rasva 6,3 gRavintokuitu 0,6 gSuola 0,3 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- tuoreita marjoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.