
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 10 isoa (1,2 kg) sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
-
3 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 1½ l kana-, liha- tai kasvislientä
- ½ tl timjamia
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vaaleaa siirappia tai vaaleaa balsamicokastiketta
- 6 viipaletta paahtoleipää
-
½-1 pussia (à 150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Keiton pinnalle
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 10 isoa (1,2 kg) sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 rkl Valio Oivariini® rasvaa
- 1½ l kana-, liha- tai kasvislientä
- ½ tl timjamia
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vaaleaa siirappia tai vaaleaa balsamicokastiketta
- 6 viipaletta paahtoleipää
- ½-1 pussia (à 150 g) Valio Emmental raastetta
Keiton pinnalle
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna haluamasi määrä valkosipulia.
- Sulata Oivariini tilavassa kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista. Lisää liemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min.
- Lisää kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot sekoittaen keittoon. Anna kypsyä pari min. Lisää sitruunamehu ja siirappi.
- Lado leipäviipaleet leivinpaperille vieri viereen. Leikkaa ne 3 x 3 eli 9 osaan, mutta jätä viipaleen muotoon. Ripota pinnalle juustoraaste. Gratinoi leivät 225 asteessa 3 - 5 min
- Jaa valmis keitto annoskulhoihin. Ripota pinnalle hienonnettu ruohosipuli. Lisää keittoannosten päälle gratinoidut leivät.
- Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
53 kcal
Proteiini
1,6 g
Hiilihydraatti
6 g
Rasva
2,2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- tuoretta ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.