
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Uppopaistoon
- 1-1½ l rypsiöljyä
Suklaakuorrutus
- 110 g (2 dl) tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 rkl vettä
Sitruunakuorrutus
- 165 g (3 dl) tomusokeria
- 4 tl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- keltaista karamelliväriä, pastaväri
Donitsien pinnalle
- strösseleitä
- pistaasipähkinärouhetta
- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 50 g Valio voita
Uppopaistoon
- 1-1½ l rypsiöljyä
Suklaakuorrutus
- 110 g (2 dl) tomusokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 4 rkl vettä
Sitruunakuorrutus
- 165 g (3 dl) tomusokeria
- 4 tl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- keltaista karamelliväriä, pastaväri
Donitsien pinnalle
- strösseleitä
- pistaasipähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu voi. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.
- Kauli taikina noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (Ø 8 cm) taikinapaloja. Tee niihin keskelle reikä sormella ja pyöritä alustaa vasten niin, että reiästä tulee n. 2 cm leveä.
Uppopaisto (ks. vinkit alla)
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta (160 - 180 astetta) vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa.
- Kypsennä donitseja pari-kolme kerrallaan. Laske donitsit reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta ja valuta donitsit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle.
Kuorrutus
- Jos valmistat vain yhden kuorrutuksen, tuplaa määrä.
- Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Neste kannattaa lisätä osissa, jotta saa kerralla sopivan rakenteista. esim. jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.
- Valuta kuorrutusta donitseille. Ripota pinnalle strösseleitä tai pistaasipähkinärouhetta ennen kuin kuorrutus kuivaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
549 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
29 g
Rasva
47,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltaista karamelliväriä
- strösseleitä
- pistaasipähkinärouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.