Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kurkuma-kvi­noa­risotto

Kullanvärinen risotto saa lämmintä mausteisuutta kurkumasta ja lisäväriä sekä makua porkkanaraasteesta. Vaihtelua perinteiseen risottoon tuo mukavaa rakennetta antava proteiinipitoinen kvinoa. Tämä ruokalaji yhdistää herkullisesti terveellisyyden sekä maun. Tarjoa tätä esim. Sydämellisemmän kebabin kanssa. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Kurkuma-kvinoarisotto
Kurkuma-kvinoarisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio, tarkista tarvittaessa gluteenittomuus
  • 100 g sipulia
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 dl kvinoaa
  • 1½ tl kurkumaa
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 porkkana hienoksi raastettuna
  • 1½ tl sitruunamehua

Pinnalle

  • 6 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio, tarkista tarvittaessa gluteenittomuus
  • 100 g sipulia
  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 1 dl kvinoaa
  • 1½ tl kurkumaa
  • 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 porkkana hienoksi raastettuna
  • 1½ tl sitruunamehua

Pinnalle

  • 50 g Valio Polar® 15 % vähemmän suolaa juustoa
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Valmista risoton liemi kuumentamalla vesi ja liemikuutio kattilassa.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuullota riisi, kvinoa, sipuli ja kurkuma rasvassa kasarissa tai kattilassa.
  5. Lisää kuumaa lientä useammassa osassa kvinoa-riisiseokseen samalla sekoittaen. Tee nestelisäys aina kun edellinen neste on imeytynyt.
  6. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja sitruunamehu.
  7. Raasta annoksen pinnalle juustoa ja viimeistele rouhaisulla mustapippuria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 121 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 15,7 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1