Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread on nimestään huolimatta enemmän kakku kuin leipä. Leivonnainen paistetaan leipävuoassa ja sen sisälle sekä pinnalle kätkeytyy mehevä kinuskiraita..

Kurpitsaleipä eli pumpkin bread
Kurpitsaleipä eli pumpkin bread

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl kurpitsasosetta, bataattisosetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l

Pinnalle

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • ⅔ dl pekaanipähkinöitä
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (n. 10 x 22 cm).
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini, kurpitsasose, munat ja piimä. Sekoita tasaiseksi, älä kuitenkaan vatkaa turhaan.
  3. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lusikoi puolet kreemistä taikinan päälle ja vedä veitsellä rennosti raidoiksi. Lisää loput taikinasta vuokaan ja taas puolet kreemistä pinnalle. Vedä kreemi veitsellä taikinan pinnalle rennosti raidoiksi. Levitä pinnalle pähkinät ja siemenet.
  4. Paista uunin alaosassa n. 1 h. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 277 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 35 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search