Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuumat savuliha-juustokeksit

Pienet savulihalla ja juustolla täytetyt juustokeksit toimivat pikkunaposteltavina teen, oluen tai glögin seurassa. Paprikakuutiot tai halkaistut kirsikkatomaatit antavat kekseille pirteää värikkyyttä.

Kuumat savuliha-juustokeksit
Kuumat savuliha-juustokeksit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 (40 g) suolakeksiä, esim. Ritz
  • 50 g kylmäsavuhärkää ohuina viipaleina
  • 75 g (1,5 dl)
    Valio Salaneuvos® juustoa
    Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e350 g
  • 100 g
    eriväristä paprikaa
    Voit kokeilla myös:
    • 100 g punaisia kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Aseta savuhärkäviipaleen puolikkaita taitettuina kekseille uunipellille (puolikas viipaletta / keksi).
  2. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot kekseille.
  3. Leikkaa paprikasta kuutioita tai halkaise kirsikkatomaatit. Lisää kekseille.
  4. Kuumenna 200 asteessa uunin keskiosassa, kunnes juusto alkaa sulaa n. 4 min. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 13,4 g
Hiilihydraatti 9,5 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search