Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuusijäätelö

Pikajäätelö syntyy helposti kuohukermasta ja vaniljakreemistä. Mausta sesongin mukaan kuusenkerkkäjauheella tai vaihtoehtoisesti marjajauheella.

Kuusijäätelö
Kuusijäätelö

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Vaahdota kerma ja kreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa kuusenkerkkäjauhe.
  3. Levitä vaahto kannelliseen pakastuksen kestävään astiaan. Ripottele halutessasi pinnalle hieman kuusenkerkkäjauhetta.
  4. Peitä astia ja pakasta yön yli.
  5. Ota jäätelö sulamaan n. 15 min ennen tarjoilua.
  6. Vinkki: kuusenkerkkäjauhetta myy mm. Ruohonjuuri
  7. Vinkki:Voit valmistaa jäätelön myös tuoreista kuusenkerkistä. Kiehauta 2 dl tuoreita huuhdeltuja kuusenkerkkiä kuohukermassa (3,3 dl). Anna jäähtyä kylmässä ja siivilöi kerkät pois. Vaahdota jäähtynyt kerma ja vaniljakreemi vaahdoksi. Pakasta vaahto. Huom: Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Siihen on oltava maanomistajan lupa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 16,5 g
Rasva 23,1 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1