
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 200 g hapankorppuja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 300 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- ½ (250 g) kurkkua
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 rasia
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
2 dl
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl suolaa
Koristeluun
- kirsikkatomaatteja viipaleina
- retiisejä viipaleina
- tuoretta tilliä
Pohja
- 200 g hapankorppuja
- 75 g Valio Eila® voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 300 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
- ½ (250 g) kurkkua
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rasia Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 rasia Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl suolaa
Koristeluun
- kirsikkatomaatteja viipaleina
- retiisejä viipaleina
- tuoretta tilliä
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 20-22 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.
- Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 - 5 t tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
9,7 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kirsikkatomaatteja
- retiisejä
- tuoretta tilliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.