Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.13
tähteä viidestä
16 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 rkl vettä
Täyte
- 1 (100 g) sipuli
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 (50 g) suolakurkku tai maustekurkku
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 kananmunaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Vaivaa tasaiseksi
- Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille
- Hienonna sipuli ja kylmäsavulohi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Levitä sipuli, kala ja kurkkukuutiot kauttaaltaan piirakkapohjalle.
- Sekoita tuorejuusto, kerma, munat ja pippuri kulhossa.
- Kaada seos piirakkavuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 25 - 30 min. Nosta vielä hetkeksi (n. 3 min) uunin yläosaan, jotta pinta saa hieman väriä.
- Tarjoa piirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
RUKIISEMPI PIIRAKKAPOHJA
- Rukiisemman piirakkapohjan valmistat korvaamalla vehnäjauhoista 1/2 dl täysjyväruisjauhoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
214 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
13 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.