Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakkakakku

Lakkakakku kinuskikuorrutuksella on monien juhlien klassikkoleivonnainen, sillä sen hienostunut ja yksinkertainen maku toimii vuodesta toiseen.

Lakkakakku
Lakkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Kostutusliemi

  • ½ dl lakkalikööriä
  • ½ dl vettä

Täyte ja reunapursotukset

Kinuskikuorrutus

  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl fariinisokeria

Koristelu

  • lakkoja
  • syötäviä kukkia
  • 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Kostutusliemi

  • ½ dl lakkalikööriä
  • ½ dl vettä

Täyte ja reunapursotukset

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl lakkahilloa
  • 100 g pakastelakkoja

Kinuskikuorrutus

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria

Koristelu

  • lakkoja
  • syötäviä kukkia

Ohje

  1. Ks. kakkupohjan valmistus ohjeesta Kakkupohja.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  3. Kostuta kakkulevyt tasaisesti joka puolelta.
  4. Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Sekoita lakkahillo ja lakat. Jätä muutama lakka koristeluun.
  5. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet lakkahillosta. Pursota tai levitä päälle n. 1/4 rahkavaahdosta, älä täytä aivan reunaan asti. Täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päällimmäiseksi.
  6. Keitä kerma ja fariinisokeri kinuskiksi keskilämmöllä, n. 5 min. Voit varmistaa, että kinuskia on keitetty riittävästi valuttamalla sitä kylmään veteen. Jos kinuski leviää, keitä vielä. Valmis kinuski on kylmänä sormin muotoiltavaa.
  7. Kaada hiukan jäähtynyt kinuski kakun keskelle ja anna levitä reunoihin saakka, muttei yli. Levitä tarvittaessa lastalla.
  8. Pursota loppu rahkavaahto reunoille. Röyhelöpursotukseen tarvitset lehtityllan (15 mm). Pursota vaakatasossa ensin alimmainen kierros. Tärisytä kättä pursotuksen edetessä, jotta röyhelöt saavat elävyyttä. Pursota sitten kierros kerrallaan ylöspäin, kunnes kinuskikuorrutteen reuna on peittynyt.
  9. Koristele lakoilla (ja kukilla).

Vinkki

Kakku kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi useampi tunti (jopa edellisenä päivänä) ennen tarjoilua, jotta sen maut ja kosteus ehtii tasaantua. Kakun voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 18,8 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1