Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
12 h 35 min
Yhteensä
14 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
perunajauhojaVoit kokeilla myös:
- 1 dl ohratärkkelystä
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- n. 2¼ dl (200 g) pakastelakkoja
- 240 g (2 dl) lakkahilloa
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
-
5-6 dl (250 g)
kokonaisia tuoreita lakkojaVoit kokeilla myös:
- 200 g (n. 2,25 dl) (+ 0,5 dl lakkahilloa) pakastelakkoja
Kiille
- 1½ dl vettä
- ¾ dl hyytelösokeria
Pursotus
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Sekoita lakat hilloon.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Levitä kerroksiin kermavaahtoa ja marjaseosta. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ohuelti. Levitä kakulle lakat (tai puoliksi sulatetut lakat, joihin on sekoitettu lakkahillo).
- Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele hyytelöä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota kakun reunat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 204 kcalProteiini 2,8 gHiilihydraatti 22,1 gRasva 11,2 gTyydyttynyt rasva 6,3 gRavintokuitu 1,6 gSuola 0,1 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.