Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g kesäkurpitsaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
-
½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- n. 23 (150 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi-Alku)
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Koristeluun
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vettä
Tarjoiluun
- 0 kg salmiakkimakeisia (pääkallomakeisia)
Jaa resepti
Ohje
- Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 25 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi.
- Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi (2 - 3 dl).
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kesäkurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin ala/keskitasolla 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kunnes on kypsä.
- Mittaa kattilaan maito. Lisää karamellit. Riko ja sekoita karamelleja puulastalla kuumennuksen aikana, jolloin ne sulavat nopeammin. Sekoita ja anna seoksen kiehua muutama min. Lisää voi. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle.
- Sekoita tomusokeriin vähitellen vettä kunnes saat tasaisen, notkean seoksen. Kaada kuorrutus muovipussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Valuta tomusokerikuorrutusta hämähäkinverkkokuvioksi tortun päälle.
- Pane tarjolle lisäksi karamelleja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
322 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
39,6 g
Rasva
15,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- salmiakkimakeisia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.