Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakritsi-ke­sä­kur­pit­satorttu

Lakritsin ja kesäkurpitsan liitto saattaa äkkiseltään kuulostaa oudolta, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Makuyhdistelmä on oivallinen, ja karmaisevan herkullinen torttu sopii hyvin halloween-juhliin.

Lakritsi-kesäkurpitsatorttu
Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • ½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • n. 23  (150 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi-Alku)
  • 25 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristeluun

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Tarjoiluun

  • salmiakkimakeisia (pääkallomakeisia)
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • ½ dl Valio kevytmaitoa
  • n. 23  (150 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi-Alku)
  • 25 g Valio voita

Koristeluun

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Tarjoiluun

  • salmiakkimakeisia (pääkallomakeisia)

Ohje

  1. Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 25 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi.
  2. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi (2 - 3 dl).
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kesäkurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin ala/keskitasolla 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kunnes on kypsä.
  5. Mittaa kattilaan maito. Lisää karamellit. Riko ja sekoita karamelleja puulastalla kuumennuksen aikana, jolloin ne sulavat nopeammin. Sekoita ja anna seoksen kiehua muutama min. Lisää voi. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle.
  6. Sekoita tomusokeriin vähitellen vettä kunnes saat tasaisen, notkean seoksen. Kaada kuorrutus muovipussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Valuta tomusokerikuorrutusta hämähäkinverkkokuvioksi tortun päälle.
  7. Pane tarjolle lisäksi karamelleja.

Vinkki

Korvaa kesäkurpitsa porkkanaraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1