Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä

Lakritsi on yllättävä makupari naudan lihalle, mutta toimii marinoinnissa tai kastikkeiden mausteena loistavasti. Makunautinto viimeistellään tarjoamalla liha grillattujen parsojen ja AURA juuston kanssa, jolloin koko makupaletti on täydellinen. Kokeile marinadia myös porsaanlihalle!

Lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä
Lakritsiglaseerattua naudan ulkofilettä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g naudan ulkofileetä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl chilikastiketta, esim. sriracha
  • 1 rkl lakritsijuurijauhetta
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl anista
  • 4 tähtianista

Paistamiseen

Pintaan

  • 0 kg sormisuolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Esikäsittele ja marinoi naudan ulkofilee: Poista mahdolliset kalvot. Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi.
  2. Mittaa marinadin ainekset kulhoon, sekoita. Laita fileelevyt vahvaan muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi huolella. Hiero marinadia tasaisesti lihapalojen pintaan.
  3. Anna lihan marinoitua jääkaapissa väh. 2 h. Mielellään yön yli.
  4. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi lihojen pinnalta (säästä marinadi).
  5. Paista fileepalat pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kaada pannulle siivilöity marinadi. Anna kiehua muutaman min.
  6. Nosta lihat uunivuokaan, kaada päälle marinadi. Kypsennä uunissa 225 asteessa vielä 5 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min. Viimeistele liha sormisuolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoile lihan kanssa Grillatut AURA parsat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 20,1 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 3,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search