Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h 10 min
Yhteensä
6 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLakritsikermaseos
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 pussi (180 g) salmiakkilakritsia, esim. Fazer Pantteri
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:- 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
- ½-1 pkt (200 g) marsipaania, mustaa
Koristeeksi
- 6-10 lakritsia nauhoina, Snören
Jaa resepti
Ohje
- Valmista lakritsikermaseos tarjoilua edeltävänä päivänä tai n. 6 h aiemmin. Kuumenna 3 dl kermaa ja salmiakkilakritsit kattilassa. Keitä n. 15 min välillä sekoitellen, kunnes makeiset ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada kulhoon, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin (vähintään 5 h).
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Lisää kuoriraaste.)
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
- Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Siirrä torttupohja leivinpaperin kera uunipellille.
Täyttäminen ja kuorrutus
- Levitä lemon curd torttupohjalle.
- Marsipaanikuorrutus; Jos tarjoat kääretortun vasta seuraavana päivänä, päällystä kaulitulla marsipaanilla (n. ½ pkt) vain pinta. Jos tarjoat samana päivänä, voit valmistaa kuorrutuksen alla olevan ohjeen mukaisesti, jolloin musta spiraali näkyy tortun sisällä (ks. kuva).
- Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli marsipaanimassa torttupohjan kokoiseksi levyksi. Varmista, että levy liikku / irtoaa pöydältä kaulimisen aikana ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
- Nosta marsipaanilevy lemon curdilla voidellulle torttupohjalle. Käytä apuna esim. kaulinta.
- Aseta leivinpaperi ja toinen uunipelti / iso leikkuulauta marsipaanikuorutteen päälle. Kumoa nopealla kääntöliikkeellä torttupohja toisinpäin, jolloin marsipaanipinta jää alapuolelle.
- Yhdistä lakritsiseos ja rahka. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
- Levitä täyte torttupohjalle. Jätä pari senttiä toisesta leveästä sivusta ilman täytettä. Kääri torttuoihja leivinpaperin avulla rullaksi niin, että täytteetön osa rullautuu viimeisenä ja jää saumaksi alle.
- Nosta kääretorttu lakritsinauhojen päälle. Solmi ruseteiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 284 kcalProteiini 6 gHiilihydraatti 31,4 gRasva 14,7 gTyydyttynyt rasva 6,6 gRavintokuitu 0,5 gSuola 0,4 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.