
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl raakalakritsijauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 raastettua sitruunankuorta
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Kuorrutus
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 dl tomusokeria
- ¾ dl vahvaa kahvia
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl raakalakritsijauhetta
Pinnalle
- lakritsia esim. lakristipaloja, lakritsikiekkoja
Pohja
- 200 g Valio voita
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl raakalakritsijauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 raastettua sitruunankuorta
- 2 dl Valio maitoa
Kuorrutus
- 100 g Valio voita
- 6 dl tomusokeria
- ¾ dl vahvaa kahvia
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl raakalakritsijauhetta
Pinnalle
- lakritsia esim. lakristipaloja, lakritsikiekkoja
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja ota esille uunipelti ja leivinpaperi.
- Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vähän jäähtynyt voi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan siivilöiden. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste ja maito. Sekoita kevyesti.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista n. 15 min. Valmista sillä aikaa kuorrute.
- Lisää kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes seos on tasaista. Levitä lämmin kuorrute jäähtyneelle kakkupohjalle. Koristele lakritseilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
350 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
48,7 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lakritsia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.