Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Laktoosittomat piparkakut

Laktoosittomat piparkakut valmistuvat laktoosittomasta voista.

Laktoosittomat piparkakut
Laktoosittomat piparkakut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ¾ dl tummaa siirappia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi. Lisää seos taikinaan hieman jäähtyneenä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
  2. Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5 min. Kypsennysaika riippuu uunista ja piparkakkujen paksuudesta. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit paistu liian tummiksi. Tarjoa glögin kanssa tai kahvipöydässä.

Vinkki

Piparkakkujen leipomisessa voi käyttää myös Valio Oivariini® rasvaa laktoositon (rasvapitoisuus 75%). Huomioi kuitenkin, että se on rakenteeltaan hiukan voita pehmeämpää. Leivo valmiista taikinasta muutama pipari ja tee koepaisto. Mikäli piparit leviävät uunissa, lisää taikinaan hiukan jauhoja. Ripota pipareiden pinnalle vähän hienoa sokeria ennen paistamista. Tarjoa pipareiden kanssa Valio AURA juustoa ja Valio glögiä Saanto riippuu muotin koosta ja pipareiden paksuudesta

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 431 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 60,2 g
Rasva 18,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search