
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
12 h
Yhteensä
13 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl raakalakritsijauhetta
- 3-4 tippaa anisöljyä
- mustaa elintarvikeväriä
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 25 g Valio voita
- 1 rkl raakalakritsijauhetta
- 3-4 tippaa anisöljyä
- mustaa elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 - 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan. Keitä, kunnes 116-asteista.
- Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla vesilasitestiä. Kun toffee alkaa saostua ja kiehuntakuplat muuttuvat laatoiksi, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä hyvin. Toffee on helpointa käsitellä, kun se on jääkaappikylmää.
- Leikkaa toffeesta neliskanttisia tankoja. Kierrä päistä vastakkaisiin suuntiin spiraaliksi, leikkaa pätkiksi.
- Pakkaa palat sellofaaniin (tai leivinpaperin päälle rasiaan), sulje päät narulla tai nauhalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
365 kcal
Proteiini
1,2 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
12,2 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.