
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- ½ dl lehtipersiljaa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl maustepippuria
- ripaus muskottipähkinää
Kukkakaalilisäke
- 1 kukkakaali
- 10 pehmeitä, kivettömiä taateleita
- 1 dl mantelilastuja
- ½ dl tahinia
-
1 dl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
- lehtipersiljaa
Lisäksi
- 12 puisia varrastikkuja
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- ½ dl lehtipersiljaa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl maustepippuria
- ripaus muskottipähkinää
Kukkakaalilisäke
- 1 kukkakaali
- 10 pehmeitä, kivettömiä taateleita
- 1 dl mantelilastuja
- ½ dl tahinia
- 1 dl Valio A+™ luonnonjogurttia
- lehtipersiljaa
Lisäksi
- 12 puisia varrastikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita jauhelihan joukkoon hienonnettu sipuli, tomaatti ja persilja. Mausta. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina 12:een osaan. Purista taikinapalat varrastikun ympärille. Laita leivinpaperille uunipellille.
- Paista 225 asteessa 15 - 20 min, kunnes liha on kypsää.
- Leikkaa sillä aikaa kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Keitä niukassa, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja jäähdytä.
- Puolita taatelit. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Sekoita tahini ja luonnonjogurtti. Sekoita lisäkkeen ainekset keskenään. Ripottele päälle lehtipersiljaa.
- Laita kukkakaalilisäke tarjolle laakealle vadille. Nostele pinnalle kypsät lammasvartaat.
- Tarjoa pääruokana sellaisenaan tai osana laajempaa maistelupöytää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
138 kcal
Proteiini
8,4 g
Hiilihydraatti
4,2 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- muskottipähkinää
- lehtipersiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.