Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammaspelti

Itämaisin maustein maustettu liha ja kasvikset valmistuvat uunissa hauteen alla. Ohjeeseen on koottuna koko ateria, sillä lisukkeet - mintturaita ja mantelicoucous valmistuvat vaivattomasti ruoan muhiessa uunissa.

Lammaspelti
Lammaspelti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g karitsan paahtopaistia paloiteltuna
  • 1  (350 g) kesäkurpitsa
  • 1  (350 g) munakoiso
  • 100 g pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 mietoa chiliä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0 kg granaattiomenan siemeniä

Mausteseos

  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kurkumaa

Mintturaita

  • 1 prk (400 g)
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 ruukku tuoretta minttua, vahvaa, hienonnettuna
  • ½ rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus juustokuminaa

Couscous

  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 3 dl täysjyväcouscousia

Lisäksi

  • 0 kg alumiinifoliota ja leivinpaperia

Ohje

  1. Paloittele paahtopaistit isohkoiksi paloiksi ja levitä uunipannuun (= syvä uunipelti). Jääkaappikylmä liha ehtii lämmitä mukavasti muiden valmistelujen aikana.
  2. Paloittele kesäkurpitsa ja munakoiso, viipaloi valkosipulinkynnet ja chili siemenineen. Viipaloi tai saksi pekonit. Lisää tomaattien kanssa pannulle.
  3. Sekoita mausteseos ja öljy tasaisesti raaka-aineisiin.
  4. Laita ruoan päälle pala leivinpaperia, joka on hieman pienempi kuin uunipannun koko. Peitä tämän jälkeen pannu foliolla.
  5. Kypsennä uunin keski-/alaosassa 200 asteessa 30 min.
  6. Laita pelti takaisin uunin, nyt uunin yläosaan 15 minuutiksi, jotta ruokaan tulee paahteisuutta. Valmista sillä aikaa mantelicouscous.
  7. Nosta pelti uunista ja poista folio ja leivinpaperi.
  8. Viimeistele lammaspelti granaattiomenan siemenillä ja yrttisilpulla. Tarjoa mintturaidan ja mantelicouscousin kanssa.

Mantelicouscous

  1. Paahda mantelit kuivassa, pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen.
  2. Lisää vesi ja ruokakerma. Kiehauta ja lisää couscous. Sammuta liesi, peitä kannella ja jätä tekeytymään.

Mintturaita

  1. Valmista mintturaita yhdistämällä raaka-aineet keskenään.

Vinkki

Itsetehdyn mausteseoksen sijaan voit käyttää ras el hanoutia n. 1 ½ rkl. Muista suola.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • granaattiomenan siemeniä
  • suolaa
  • juustokuminaa
  • alumiinifoliota
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search