Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g karitsan paahtopaistia paloiteltuna
- 1 (350 g) kesäkurpitsa
- 1 (350 g) munakoiso
- 100 g pisara- tai miniluumutomaatteja
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 mietoa chiliä
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 dl oliiviöljyä
- 0 kg granaattiomenan siemeniä
Mausteseos
- 1½ tl suolaa
- 1½ tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kurkumaa
Mintturaita
-
1 prk (400 g)
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 ruukku tuoretta minttua, vahvaa, hienonnettuna
- ½ rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus juustokuminaa
Couscous
- 1 dl mantelilastuja
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sitruuna & pippuriLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
- 3 dl vettä
- 3 dl täysjyväcouscousia
Lisäksi
- 0 kg alumiinifoliota ja leivinpaperia
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele paahtopaistit isohkoiksi paloiksi ja levitä uunipannuun (= syvä uunipelti). Jääkaappikylmä liha ehtii lämmitä mukavasti muiden valmistelujen aikana.
- Paloittele kesäkurpitsa ja munakoiso, viipaloi valkosipulinkynnet ja chili siemenineen. Viipaloi tai saksi pekonit. Lisää tomaattien kanssa pannulle.
- Sekoita mausteseos ja öljy tasaisesti raaka-aineisiin.
- Laita ruoan päälle pala leivinpaperia, joka on hieman pienempi kuin uunipannun koko. Peitä tämän jälkeen pannu foliolla.
- Kypsennä uunin keski-/alaosassa 200 asteessa 30 min.
- Laita pelti takaisin uunin, nyt uunin yläosaan 15 minuutiksi, jotta ruokaan tulee paahteisuutta. Valmista sillä aikaa mantelicouscous.
- Nosta pelti uunista ja poista folio ja leivinpaperi.
- Viimeistele lammaspelti granaattiomenan siemenillä ja yrttisilpulla. Tarjoa mintturaidan ja mantelicouscousin kanssa.
Mantelicouscous
- Paahda mantelit kuivassa, pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen.
- Lisää vesi ja ruokakerma. Kiehauta ja lisää couscous. Sammuta liesi, peitä kannella ja jätä tekeytymään.
Mintturaita
- Valmista mintturaita yhdistämällä raaka-aineet keskenään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
6,5 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- granaattiomenan siemeniä
- suolaa
- juustokuminaa
- alumiinifoliota
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.