Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lämmin katkarapusalaatti

Valmista intialainen ateria ja tarjoile lämpimän katkarapusalaatin kanssa naanleipää ja turkkilaista jogurttia. Jälkkäriksi maistuu raikas lassi.

Lämmin katkarapusalaatti
Lämmin katkarapusalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½-1 rkl sokeria

Ohje

  1. Sulata pakastekatkaravut, ja laita ne valumaan siivilään.
  2. Kuori inkivääri ja raasta karkeasti. Kuori valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet. Laita inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunamehu, kaneli ja kurkuma kapeaan, korkeaan astiaan. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  3. Sulata Oivariini pannulla. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota. Lisää pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit (valuta niistä ylimääräinen neste pois). Kypsennä 2 - 3 min.
  4. Lisää inkivääri-chilitahna. Jatka kuumennusta 2 - 3 min. Lisää katkaravut. Kuumenna.
  5. Levitä tarjoiluvadille hienonnettuja salaatinlehtiä. Lusikoi sen päälle sokerilla maustettu jogurtti. Lusikoi jogurtille lämmin katkarapuseos.
  6. Tarjoa sellaisenaan naan-leivän tai patongin kanssa tai ruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search