Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lampaanviulu voi-valko­si­pu­li­ma­ri­nadissa

Lampaanviulu on perinteinen ja juhlava pääsiäispöydän tarjottava. Laita liha marinadiin hyvissä ajoin, jotta se ehtii maustua juhla-ateriaa varten.

Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa
Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kg lampaanpaistia luullisena

Mausteet

  • 10 valkosipulinkynttä
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Paistossa

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 5 laakerinlehteä
  • 4 kg lampaanpaistia luullisena

Mausteet

  • 10 valkosipulinkynttä
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Paistossa

  • 100 g Valio Eila® voita
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 5 laakerinlehteä

Ohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet. Painele paistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot hakatulla rosmariinilla sekä 10 valkosipulinkynnellä.
  2. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria. Nosta paisti pussiin. Kääntele vielä niin, että mausteet leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulja pussi ja anna maustua 1 - 2 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.
  3. Paahda loput valkosipulit voissa niin että voi ruskistuu. Ota pois liedeltä.
  4. Pilko uunivuokaan sipulit ja porkkana ja nosta paisti siihen. Lisää laakerinlehdet.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valele paisti puolella voimäärällä. Laita paisti uuniin ja anna olla 15 min 200 asteessa ja pienennä sen jälkeen uuni 150 asteeseen. Valele lopulla voilla ja paiston aikana muutaman kerran.
  6. Paista n. 3 t tai kunnes paistomittari näyttää 75 astetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal
Proteiini 21,1 g
Hiilihydraatti 0,5 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1