Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lämpimät sieni-pap­ri­kaleivät

Lämpimät leivät ovat helppoa ja maukasta pikkuruokaa, jotka sopivat tarjottaviksi vaikka vihreän salaatin kanssa. Näihin leipiin kannattaa hyödyntää syksyn sienisatoa.

Lämpimät sieni-paprikaleivät
Lämpimät sieni-paprikaleivät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l (300 g) tuoreita sieniä, esim. tatteja tai kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 1 l (300 g) tuoreita sieniä, esim. tatteja tai kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 30 g Valio voita
  • suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta

Ohje

  1. Paloittele puhdistetut sienet. Leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi ja kuutioi paprika.
  2. Kuumenna sieniä sekoitellen pannulla kunnes enin neste haihtuu niistä. Lisää voi. Paista sienet ja sipuli. Lisää paistamisen loppuvaiheessa paprikat. Mausta makusi mukaan.
  3. Paahda leivät uunissa 250 asteessa 2 -3 min. Levitä sieni-kasvisseos leiville. Ripota juustoraaste päälle. Kuorruta uunissa 5 - 7 min.

Vinkki

Käytä tuoreiden sienien sijaan

n. 300 g pakastesieniä (joista haihdutetaan pannulla neste pois kuten tuoreista sienistä) tai

n. 40 g kuivattuja sieniä, jotka ensin liotetaan haaleassa vedessän. 30 min tai

200 g liotettuja, 1 - 2 kertaa kiehautettuja, kuivaksi puristettuja suolasieniä tai

200 g mietoon suolaliemeen säilöttyjä sieniä valutettuna

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 7,6 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1