Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lämpimät sieni-peko­nileivät

Lämpimät voileivät voi myös koota juustokuorrutuksen päälle. Paista maukkaat juustoleivät ensin uunissa ja päällystä maukkaalla sienitäytteellä. Valitse sienet makusi ja saatavuuden mukaan: kantarelleja, suppilovahveroita, herkkusieniä...

Lämpimät sieni-pekonileivät
Lämpimät sieni-pekonileivät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 -5 dl kantarelleja tai muita metsäsieniä
  • 100 g pekonia
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 4 viipaletta ruispuikulaleipää
  • 2-3 rkl
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 125 g
    Valio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Se on juusto, jonka…
    Valio Polar® Alkuperäinen 15 % e350 g

Koristeluun

  • tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä
  • 4 -5 dl kantarelleja tai muita metsäsieniä
  • 100 g pekonia
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 4 viipaletta ruispuikulaleipää
  • 2-3 rkl Valio Oivariini® rasvaa
  • 125 g Valio Polar® Alkuperäinen 15% juustoa

Koristeluun

  • tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Paloittele puhdistetut sienet tarvittaessa. Leikkaa pekonit suikaleiksi.
  3. Ruskista pekonit kuumalla pannulla. Lisää sienet, paista hetki. Mausta mustapippurilla.
  4. Voitele leivät Oivariini rasvalla. Höylää juustosta viipaleita ja asettele ne leiville.
  5. Nosta leivät uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista uunin keski- / ylätasolla n. 5 min tai kunnes juusto on sulanut.
  7. Lisää juustoleipien päälle sieni-pekoniseos. Koristele. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 197 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 3,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1