Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa, mutta kokeile tehdä sitä myös muina vuodenaikoina. Valmista gluteeniton lanttulaatikko vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi.

Lanttulaatikko
Lanttulaatikko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg lanttua
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ¼ tl maustepippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¾ dl siirappia

Pinnalle

  • Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • korppujauhoja
  • 1 kg lanttua
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ¼ tl maustepippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¾ dl siirappia

Pinnalle

  • Valio voita
  • korppujauhoja

Ohje

  1. Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 1 dl. Soseuta lantut.
  2. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita ja keitinlientä tarvittaessa.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan lusikalla kuvioita.
  4. Kypsennä 175 asteessa n. 2 h. Tarjoa jouluisten liharuokien lisäkkeenä.

Gluteeniton lanttulaatikko

  1. Saat lanttulaatikosta gluteenittoman vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiksi korppujauhoiksi.

Vinkki

Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana. Laatikon voi valmistaa myös etukäteen ja pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 9,3 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1