
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
laskiaispullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
-
150-200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voit kokeilla myös:-
150-200 g Valio Oivariini® rasvaa
-
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa
- raesokeria ja/tai mantelirouhetta
Täyte
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mantelimassaa tai mansikkahilloa
- 50 g hiivaa
- 5 dl Valio maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 14-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
- 150-200 g Valio voita
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa
- raesokeria ja/tai mantelirouhetta
Täyte
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mantelimassaa tai mansikkahilloa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 - 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
- Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
- Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
294 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
41,9 g
Rasva
10,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- raesokeria
- mantelimassaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.