Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 57 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
laskiaispullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLaskiaispullat
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 kananmuna
- ¾ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 7½-8 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Maapähkinätäyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl (100 g) maapähkinävoita
- 2 rkl siirappia
-
1-2 rkl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl (150 g) mansikka- tai vadelmahilloa
- 0 kg tomusokeria
Voiteluun ja pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg mantelilastuja ja/tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 14 pullaa. Kohota ne hyvin pellillä liinan alla
- Voitele pullat munalla. Ripottele päälle halutessasi mantelilastuja ja/tai raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.
Maapähkinätäyte
- Sekoita tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää vähitellen joukkoon kerma (1 dl). Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
- Notkista huoneenlämpöinen maapähkinävoi siirapilla ja kermalla. Yhdistä täytteen ainekset puolihuolimattomasti, että se jää marmoriseksi. Nosta täyte hetkeksi jääkaapppiin kovettumaan.
- Halkaise pullat ja täytä. Viimeistele pullat tomusokerilla.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
- kananmunaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.