Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lehtikaali­muhennos

Lehtikaalista saat valmistettua maukkaan muhennoksen maustetun tuorejuuston avulla. Kikherneet lisäävät ruokaisuutta , joten tämä lisukeruoka myös täyttää.

Lehtikaalimuhennos
Lehtikaalimuhennos

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g lehtikaalia
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • ½ (n. 130 g) purjo
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk (265/400 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • ½-1 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 200 g lehtikaalia
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • ½ (n. 130 g) purjo
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk (265/400 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • ½-1 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
  • ½ pussia (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta

Ohje

  1. Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Hienonna lehtiruodit. Leikkaa lehdet isohkoiksi suikaleiksi, salaatin tapaan.
  2. Paloittele kesäkurpitsa reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Lisää ensin hienonnetut lehtiruodit ja kypsennä pari min. Lisää sitten lehdet ja kesäkurpitsa. Kypsennä välillä sekoitellen n. 5 min.
  5. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  6. Lisää huuhdotut ja valutetut kikherneet ja purjo. Lusikoi päälle tuorejuusto. Sekoittele vielä 5 min.
  7. Tarjoa muhennos joko pääruokana neljälle tai lisukeruokana 6 - 8:lle. Voit viimeistellä annoksen halutessasi juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1