
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 200 g lehtikaalia
- 1 iso (150 g) porkkana
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- suolaa myllystä
- 50 g retiisiä
- tuoretta basilikaa
Pestovaahtokastike
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 rkl vihreää pestoa
- ¼ tl suolaa
- 200 g lehtikaalia
- 1 iso (150 g) porkkana
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- suolaa myllystä
- 50 g retiisiä
- tuoretta basilikaa
Pestovaahtokastike
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 rkl vihreää pestoa
- ¼ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Pese lehtikaali huolellisesti. Ravista tai linkoa kuivaksi. Poista lehtiruodit. Leikkaa lehdet suikaleiksi.
- Vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
- Kuumenna rasva isossa paistokasarissa tai wok-pannussa. Paista lehtikaalia kahdessa erässä sekoitellen (n. 5 min). Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon porkkanalastut. Nosta sivuun, mausta kevyesti suolalla ja jäähdytä.
- Lisää lehtikaali-porkkanasalaatti laakealle vadille tai isoon kulhoon. Lisää joukkoon ohuiksi viipaleiksi leikatut retiisit.
- Lusikoi pinnalle pestovaahtokastiketta tai tarjoa se erikseen. Koristele salaatti halutessasi tuoreella basilikalla.
Pestovaahtokastike
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja jatka vaahdottamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja rakenne on pehmeää vaahtoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
2,1 g
Hiilihydraatti
4,8 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- tuoretta basilikaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.