Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lempeä maa-artisokkakeitto

Ihana maa-artisokkakeitto sisältää syksyn pehmeät juuresmaut juustokermalla samettiseksi pehmennettynä. Tarjoa alkukeittona tai pääruokana. Viimeistele valmis keitto maitovaahtohunnulla.

Lempeä maa-artisokkakeitto
Lempeä maa-artisokkakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g maa-artisokkia
  • 1-2  (200 g) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 7-8 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl
    Valio kahvimaitoa
    Valio kahvimaito laktoositon on kahvin paras kaveri niin vaahdotettuna kuin sellaisenaan. Se on kehitetty yhdessä…
    Valio kahvimaito 5 dl laktoositon

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Laita ne kylmään veteen, etteivät tummu. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Mittaa voi kattilaan. Kuullota siinä sipulit, kunnes pehmeitä. Lisää kattilaan maa-artisokat ja perunat.
  3. Lisää vesi ja laakerinlehti.
  4. Keitä kypsiksi kannen alla. Poista laakerinlehti.
  5. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustapippuria ja muskottipähkinää. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa n. 1/4 tl suolaa. Lisää hienonnettu persilja.
  6. Kuumenna pienessä kattilassa kahvimaito. Vatkaa se samalla vaahdoksi esim. sähkövatkaimella. Lisää maitovaahtoa keiton päälle juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokana (4 annosta) esim. poronpaisti- tai palvikinkkuleikkeellä päällystetyn ruisleivän kera.

Vinkki

Korvaa juustokerma halutessasi purkillisella (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 5,5 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search